A MINŐSÉG MINDENEK ELŐTT!
A SUPRA, a zárt, szabályozható tűztér feltalálója, a fűtés elismert európai szakértőjeként 1878 óta tervez és gyárt minőségi, kényelmes és könnyen kezelhető fűtőberendezéseket. A SUPRA minőségi, megbízható, innovatív kandallóit ma már több mint 30 országban forgalmazzák világszerte. SUPRA egyike azon keveseknek, amelyek olyan megoldást kínálnak, amelyek egyesítik a fatüzelésű fűtést és a légtechnikát.

Gyors üzenet küldése

Az alábbi űrlap segítségével kérdezhet közvetlenűl a szakembereinktől. Az üzenet részben nagy vonalakban írja le, hogy milyen kérdésre szeretne választ kapni, illetve melyik termékünkre kíváncsi bővebben.
Az alábbi adatlapon kérjük adja meg elérhetőségeit és munkatársunk a lehető leghamarabb felkeresi Önt.

Az Ön adatai
* Neve:
* E-mailcím:
Telefonszáma:
Visszahívás:
* Kérdése, üzenete

Passzívház kandallóbetét APS technológiával TARANIS RESULT

Az új APS (Activ Power System) technológiával ellátott fatüzelésű SUPRA tűzterek és kályhák megfelelnek a francia HP3E (Magas Energetikai, Gazdaságossági és Környezetvédelmi Teljesítmény) kritériumainak. Ezen ismérvek jellemzik a magas hatásfokú és alacsony fogyasztású készülékeket, a fokozott komfortérzet érdekében optimalizált teljesítményű készülékeket, az alacsony por- és részecske-kibocsátású, teljes égésű készülékeket és a szénciklusban semleges készülékeket.

Ezek a készülékek az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésével óvják a bolygót.

AZ APS (ACTIV POWER SYSTEM) TECHNOLÓGIA

Az APS (Activ Power System) rendszer a pontosan szükséges és elegendő teljesítmény használatát teszi lehetővé, amivel a készüléknek helyt adó helyiség túlfűtése nélkül, a rossz minőségű égés, a korom és a szennyeződés elsődleges forrásának számító hosszantartó, alacsony fokozatú működés elkerülésével járul hozzá a nappali helyiségek kényelmes fűtéséhez.

Ez a mai kor csúcstechnológiáját képviselő rendszer 5kW-os aktív névleges teljesítményen történő működésre alapul, ami által kivételes, 85%-os hatásfok és - következésképpen – korlátozott fafogyasztás érhető el.

Az APS készülékek, szükség esetén, egy új „felfűtési teljesítményt” is biztosítanak. Ekkor a készülék egy kifejezetten a lehűlt helyiségek gyors felfűtésére szolgáló fokozott teljesítménnyel (10kW-ig 78%-os hatásfokkal) működik, mielőtt visszaállna a szokásos teljesítményre és a rendes hatásfokra.
Az APS technológia továbbá a kettős égést és a szabadalmaztatott füstkamrában zajló hőcsere meghosszabbodását is elősegíti. A rendszer a porszemcsék és a részecskék elégetésével a fa magas hőfokon végbemenő maximális elégését segíti, miközben az optimális hőcsere érdekében a maradékfüstöt hosszú út megtételére készteti a rendszerben.

Az APS rendszerrel ellátott SUPRA kályhák és tűzterek egyéb erősségei:
Szabadalmaztatott légtömörség-kiegyenlítő, amely tökéletes légtömörséget biztosít és lehetővé teszi az égéstér esetleges deformálódásának elkerülését, amikor az nagyon felmelegszik: az optimális és rendkívüli hatásfokú működés záloga.

Kivehető és adaptálható TWEEN huzatkiegyenlítő: hibás, nem megfelelő huzatot biztosító kéményre is felszerelhető a készülék, ezáltal elkerülhetők a javítás jelentős költségei.

A ”tornádó hatás” technológia, amely a kettős, alsó és felső öblítő levegő bevezetésével a készülék üvegének optimális tisztaságot biztosít.

A készüléken található védőburkolatnak köszönhető kis beépítési helyigénye van a készüléknek, a falhoz közel helyezhető anélkül, hogy kiegészítő szigetelés lenne szükséges.

Vermikulit, inox, acél, öntöttvas: a készülékben a tulajdonságaiknak megfelelően optimálisan elhelyezett összes anyag pontos szerepet tölt be a készülék hatékony működésében.

Különösen kiváló ökológiai mutatók kiegészítő szűrő és katalizátor nélküli készülékekhez képest: a könnyű használat és a gazdaságosság zálogai.

Ezek a készülékek a manapság hatályos legszigorúbb (DIN+) szabványok előírásait is túlteljesítik és a nagyon alacsony por- és CO kibocsátás tekintetében a 2015-ben életbe lépő európai szabványoknak is megfelelnek.1. Légtömör, hegesztett acél + vermikulit tűztér
: magas hőmérsékleten végbemenő, tiszta és magas hatásfokú, tökéletesen biztonságos égést biztosít.

2. APS füstkamara hőcserélő: ez egy két füstterelővel és négy hőcserélő csővel kombinált műszaki labirintus, amit az 5. sz. by-pass szelep vezérel. Feladata a füstkiáramlás lassítása a hőcsere optimalizálása érdekében.

Könnyű üzemeltetés: a 3. sz. szabályozó lehetővé teszi a tűz szabályozását; a beérkező levegőre hatást gyakorolva hozzájárul a begyulladás elősegítéséhez, a teljesítmény szabályozásához és az üveg tisztaságának biztosításához. Egy másik vezérlés az 5. sz. by-pass szelep szabályozását teszi lehetővé, hogy a füst vagy a füstkamrába ömöljön, vagy pedig közvetlenül az elvezetőbe távozzon, amikor kinyitjuk az ajtót, hogy tegyünk a tűzre.

4. „IN AIR rendszer” külső levegő csatlakozás Ø 80: a kültérből egy csatornán keresztül bevezetett levegő az elsődleges levegőkört táplálja, amely elősegíti a tűz begyulladását és az égést, valamint a másodlagos levegőkört, ami a lehető legnagyobb mennyiségű részecske és por elégését biztosító utóégésben játszik szerepet. Az IN-AIR rendszer lehetővé teszi a készülék független működését, még központi porszívó vagy konyhai szagelszívó alkalmazása esetén is.

6. Teljes üveg ajtó: elősegíti a hő szétsugárzását a helyiségben és modern megjelenést biztosít a készüléknek.

7. Dupla öblítő-levegő rendszer: a felső és alsó öblítéssel fokozza a TORNÁDÓ rendszer hatékonyságát és szerepet játszik az optimalizált égésben.

8. Kettős égés: a két tűzálló inox csatornába vezetett előmelegített égési levegő oxigénnel látja el az égésteret:
- előidézi az el nem égett gázok másodlagos elégését
- növeli a hatásfokot
- óvja a környezetet a por- és részecskemennyiség minimalizálásával
- megóvja a vezetéket a korom és a szennyeződések lerakódásától

9. Működés közben kivehető hamugyűjtő: az üveg szitanyomott része mögé rejtett nagy befogadóképességű hamugyűjtő lehetővé teszi a működés közben történő hamuzást.

10. Levegő-elosztó és konvekciós kör: lehetővé teszi, hogy az égéskamrán és a füstkamrán történő áthaladás során a helyiség levegője felmelegedjen a konvekciós meleglevegő-kimeneteken történő kiáramlás előtt.

11. Ventilátor-szett opcióban (a tűzterekhez): felgyorsítja a hőáramlást a meleg levegő többi helyiségbe történő eljuttatása érdekében. (Ez a funkció a kályhák TURBO változataiban megtalálható).

12. 150 mm átmérőjű füstkivezető csonk: majdnem minden méretű kéményhez csatlakoztatható a készülék, ideértve azt az esetet is, ha 200 mm-es kerámia vagy inox kéményhez kell csatlakoztatni a készüléket. 45 cm-es készülékmélység: lehetővé teszi a kismélységű beépítést, hogy a helyiségből minél kisebb területet foglaljon el.

13. Csavaros lábak: segítségükkel a tűztér magassága 17 és 37 cm között állítható és kiegyenlíthető a készüléknek helyt adó felület szintkülönbsége valamint a berendezés dilatációja anélkül, hogy az kihatna a burkolatra vagy a dísztakarásra.

14. TWEEN huzatkiegyenlítő: a füstgáz huzatának pontos szabályozásához, akármilyen is legyen a füstelvezető típusa.

15. A szabadalmaztatott légtömörség-kiegyenlítő: tökéletes légtömörséget biztosít és lehetővé teszi az égéstér esetleges deformálódásának elkerülését, amikor az nagyon felmelegszik.

A 3 típus technikailag megegyezik. 
 

SUPRA TARANIS Videó bemutató megtekintése >>>