A MINŐSÉG MINDENEK ELŐTT!
A SUPRA, a zárt, szabályozható tűztér feltalálója, a fűtés elismert európai szakértőjeként 1878 óta tervez és gyárt minőségi, kényelmes és könnyen kezelhető fűtőberendezéseket. A SUPRA minőségi, megbízható, innovatív kandallóit ma már több mint 30 országban forgalmazzák világszerte. SUPRA egyike azon keveseknek, amelyek olyan megoldást kínálnak, amelyek egyesítik a fatüzelésű fűtést és a légtechnikát.

Gyors üzenet küldése

Az alábbi űrlap segítségével kérdezhet közvetlenűl a szakembereinktől. Az üzenet részben nagy vonalakban írja le, hogy milyen kérdésre szeretne választ kapni, illetve melyik termékünkre kíváncsi bővebben.
Az alábbi adatlapon kérjük adja meg elérhetőségeit és munkatársunk a lehető leghamarabb felkeresi Önt.

Az Ön adatai
* Neve:
* E-mailcím:
Telefonszáma:
Visszahívás:
* Kérdése, üzenete

A TRIPLE PASS  meleg vizes hőcserélő rendszer, melyet a Romotop cég fejlesztett ki, jelentős mértékben növeli a kandallóbetétek és kályhák hőcserélőjének hatékonyságát.

A triple pass rendszer alapvető előnyei az alábbiakban foglalhatók össze:

MERT:

A kandallóbetét égésterében keletkező adott mennyiségű égési gáz háromszor megy keresztül a hőcserélő füstgázelvezető rendszerén. A hagyományos megoldással szemben itt tehát háromszor hosszabb utat tesz meg az égési gáz, és ennek köszönhetően a hőcserélő sokkal több hőt képes kinyerni az égési gázokból, mint egy hagyományos rendszerű hőcserélő.  

A különbség a fűtőberendezés teljes hatásfokában van, ami kb. 10%-al magasabb:

Az alapvető paraméter, ami befolyásolja, hogy a füstgáz hőcserélő képes legyen hőt kinyerni az égési gázokból és azt fűtőanyaggá alakítani, az a hőcserélő hőátadó felületeinek a mérete.

Minél nagyobbak ezek a hőátadó felületek, annál több hőt tud a hőcserélő kivonni az égési gázokból. Ez a tervezőket arra kényszeríti, hogy a füstgáz hőcserélőket egyre nagyobb számú, de egyre kisebb átmérőjű csövekkel szereljék fel. A kisebb átmérőjű csövek használata a fűtőberendezés hatásfokának javulását és nagyobb vízre fordított teljesítményt eredményez.

Amikor egy vásárló szembesül azzal, hogy egy ilyen típusú hőcserélőt rendszeresen kell tisztítania, akkor nagyon mérges lesz.

Erre kínál megoldást a triple pass rendszer. A triple pass rendszer hatékonyabban használja a hőcserélő csöveinek belső hőátadó felületeit. Ennek köszönhetően a hőcserélő csövei bő 60mm-es belső átmérővel is rendelkezhetnek, ami nagyon fontos a kényelmes tisztításhoz, hiszen a csövek belső felületén mindig rakódnak le égéstermékek. Minél kisebb a csövek belső átmérője, annál gyorsabban csökken a keresztmetszetük a fűtés során annak köszönhetően, hogy a füstből apró részecskék rakódnak le, és annál nehezebb és gyakoribb lesz a tisztításuk.

 

Egy TRIPLE PASS rendszerrel ellátott Romotop kandallóbetét füstgáz hőcserélője összesen 18 darab 60mm-es belső átmérőjű csövet tartalmaz. Ha hőátadás tekintetében egy hasonló hatásfokot akarnánk elérni hagyományos rendszerű füstgáz hőcserélővel, akkor ehhez közel 70 dara b30 mm belső átmérőjű csövet kellene használnunk. Nyílván egy ilyen megoldás teljesen értelmetlen lenne hiszen nehéz elképzelni olyan felhasználót, aki keresztül akarna menni egy ilyen hőcserélő tisztításán.

 

" autoplay loop>


vissza az előző oldalra